lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Fortfarande kvar i Uppsala

Publicerad 2013-08-03 11:18:51 i Vår lille Prins Lucas

 
För en vecka sedan då kom vi precis hem från Uppsala. Vackert väder och trevligt sällskap väntade. Men Lucas feber fortsatte under dagen, till och från. Vi blev ju tillslut inlagda i Eskilstuna, fick åka "akut" till Uppsala på tisdagen och idag är det lördag. 
 
I torsdags blev Lucas fem månader. En månadsdag som fick firas på sjukhus. Luften i magen har minskat från i tisdags när det upptäcktes men igår hade den inte minskat utan stod kvar på samma mängd så efter dagens röntgen får vi veta mer om vad som händer. Vi fick veta igår att hade det varit en vuxen med luft i buken så hademan opererat direkt men efter som Lucas är så låg i de vita blodkropparna så vill de vänta så länge som det går. Han får antibiotika, Alvedon vid feber och en spruta i benet som snabbt ska öka hans vita blodkroppar utifall att han måste opereras ändå. 
 
Som sagt var så är det troligtvis ett stygn som lossnat i magen som gör att han har fått luft i magen. Men Johan gjorde det han ville från början, han kuffade i mer vatten i ballongen. Han hoppas att det ska räcka för att det ska läka men gör det inte det så finns det fyra vägar att gå om inte luften idag har minskat. Det första är att gå in med titthål och sy fast allt mer. Det andra är att gå ner med kamera i halsen och operera så. Och det tredje är att öppna upp och operera och antingen sy fast mer eller ta bort knappen helt. Och det Johan helst vill ska hända är att sätta en nål in i magen för att ta bort luften så och hoppas på att det inte kommer tillbaka. Henke och jag är kluvna i hur vi vill att resultatet ska se ut. Om luften minskat så får han kanske börja äta igen, hittills har han varit strikt fastande i fyra dygn snart. Men om det inte minskat så vill vi ju såklart att de opererar så att vi kanske får åka hem snart. Kanske. Vill ju inte behöva vara här längre än vad som krävs. Och framför allt så vill jag inte behöva ställa in detta dop också. Är ju faktiskt bara två veckor kvar..
 
Men nu ska vi strax gå ner till röntgen. Lucas sover i min säng så jag kommer bära ner honom. Min rygg mår inte bra av det men direkt när vi kommer hem igen så ska jag uppsöka en naprapat. Det kommer behövas, samt träning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela