lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Trettionio komma sju.

Publicerad 2013-12-06 06:55:36 i Vår lille Prins Lucas


Fuck! Vi fick åka hem igår tack vare att proverna inte direkt visar något och inatt kl tre så vaknade Lucas och ville ha lite mat och ny blöja. Då tog vi en temp, 37,7 visade den då. När han började gny vid sex så vaknade jag och kände på honom. Het som en kamin. Tog en ny temp som visade 39,7!! Väckte Henke direkt och sa att vi måste åka in.

Ringde avdelningen och sa hur det låg till, tog av Lucas pyjamasen och öppnade balkongdörren för att svalka ner honom lite. Sjuksköterskan ringde en läkare och ringde tillbaka efter en stund och sa att dagvården inte öppnar fören kl åtta idag så vi skulle till avdelningen direkt. Tog en ny temp som nu visade 38,7 som kändes mer logisk. Lucas måste ha legat länge på det örat för den första tempen kändes inte alls rätt. Nu hoppas vi att CRP visar något. Jag vill inte att det är ett virus, för om de hittar ett specifikt virus kan det innebära antibiotika i två veckor.. Då får de lösa så vi får bollar igen att ge hemma. 

Update: Nu är vi strax hemma igen. Proverna såg likadana ut förutom att CRP ökat med två, fortfarande ingen fara, och att de vita neutrofila ökat! De borde gå ner men nej, de har ökat. Så vi fick åka hem och även om Lucas får feber så ska vi ge alvedon och då åka in imorgon för att ta nya prover. Om Lucas dock blir otroligt hängig eller börja kräkas så ska vi såklart åka in direkt. 

Läkaren tror att det kan vara något virus och de ger inget utslag på CRPet. Så det är vara att vänta på blododlingarna som de tagit och se. Kan även vara något som heter cytosarfeber, en feber som man får av cytot som Lucas har fått fram tills idag. Det kommer tillbaka om en och en halv vecka men nu får han vila lite tack och lov! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela