lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Schemat

Publicerad 2013-09-21 13:35:56 i Behandling


Detta är det tredje schemat i ordningen. Denna gång har Lucas fått något som heter något komplicerat namn som jag aldrig kommer lära mig att uttala. Högsta metotrexat tror jag. Haha. Det är i alla fall en dödlig dos han får och under tiden får han dropp som gör att han kissar ur det. Han måste kissa 230 ml, blöjvägning igen, på sex timmar och hittills så ligger han långt över det. Men inte tillräckligt bra då han ökat för mycket i vikt sedan inskrivningen och därför har han fått furix, urindrivande. Hans kiss måste också mätas i ph, måste ligga över 7, så de ser att hans kropp tar hand om cytostatikan själv vilken den har gjort. Vid tolv så fick han antidot, medicin mot högdos metotrexat, så att kroppen ska bryta ner det snabbare. Hade han inte fått det så hade han som sagt var dött av den dosen. Tur att forskningen finns!

Igår så började man även ta blodprover för att se koncentrationen av metotrexatet i blodet. Senare på kvällen så fick vi veta värdet. Det får inte ligga över 300 för då måste de ge något mot det, men Lucas låg på 52. Det är alltså toppen av koncentrationen i blodet. Imorse togs ett nytt blodprov och efter frukosten fick vi veta att det hade gått ner till 1,2. Vi får åka hem när värdet ligger under 0,2.

Denna omgång ska han få en gång till på detta schema och det drar igång på torsdag i nästa vecka, om blodvärdena uppfyller kriterierna.

Han ska även få vanlig cytosar som han fått tidigare. Vi är ju vana vid dels en halvtimmes injektion via pump och några minuters injektion via spruta för hand. Dessa två omgångar á fyra dagar är på tre timmar plus dropp dygnet runt vilket innebär att vi ska vara i Uppsala då med. Jag trodde verkligen att det var i Eskilstuna så jag blev lite besviken över detta men vi är hellre här i Uppsala än på MSE när vi måste ligga inne.

Det sista som händer i detta schema är att han ska få en asparagunas-(stavning vet jag inte)spruta i benet där i samband med någon cytosar. Den är vi ju dock väldigt bekanta med. Ett litet stick sedan är det klart.

Nu har jag och Henke ätit lunch och nu är det dags för Lucas att få en ny blöja. Tur att blöjorna är gratis så mycket som han kissar nu.

Kommentarer

Postat av: Ingrid& Peter

Publicerad 2013-09-21 14:44:09

Herre gud vad den lilla killen får gå igenom - och usch för att vara förälder och stå bredvid och ibland känna sig otillräcklig! Känner så med er!

Tur det finns forskning och att den fungerar!

Kramar till Er alla!

Svar: Ja ibland undrar man verkligen hur en sådan liten kropp klarar så mycket. Men som sagt var, det har ju forskats fram och resultatet är ju bra!
Kram
Amanda Gustavsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela