lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

MSE by night

Publicerad 2013-07-11 08:40:50 i Behandling


Gastrostomin, knappen, som Lucas har på magen har krånglat ett par dagar. Det ska läcka lite på sidan om men för oss har det läckt mer och mer och igår nådde det gränsen. Vi bytte body på honom fyra gånger på en timme och när vi satte på honom pyjamas så var han trött så vi la honom i sängen så fick han sista maten där. Jag kollade tyget flera gånger och sista gången så fick jag en chock. Hela vänstra sidan var dyngsur. Plus sängen. Tack till skydd under lakan! Då var verkligen botten nådd. Så mycket ska det verkligen inte läcka.

Vi ringde till Uppsala för att fråga vad vi skulle göra. Sjuksköterskan ringde till en läkare och ringde sedan tillbaka till oss. Det var ingen fara att det läckte som fet gjorde men den borde kanske kuffas om (fyllas på med vatten i ballongen på insidan) och det skulle vi göra på vårt hemsjukhus isåfall. Sagt och gjort så ringde vi dit. De skulle självklart hjälpa oss.

Grejen är dock så att knappen är bara två veckor gammal och den ska egentligen inte kuffas om fören efter en månad första gången. Men det förstod inte sjuksköterskan som tog hand om oss på MSE. Men hon gjorde detta ändå. Ett problem med vattnet i ballongen är att det konstigt nog kan dunsta, det är ett tätt system, men allt vatten var kvar så då sprack min teori om att lite av vattnet var borta. Men vi hade tidigare pratat om att fylla upp den med en ml till och nu gjordes detta.

Under natten och morgonen så har knappen läckt som "normalt". Och det var nog, peppar peppar, ett bra första besök på MSE på kvällen. Han var inte sjuk utan fick bara inte behålla någon mat tack vare knappen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela