lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Magsjuk igen?

Publicerad 2014-04-11 04:32:57 i Vardag


Lucas har precis kräkts. Hans temp är 37.8. För en kvart sedan var den 37.5. Och vi ska egentligen iväg på lördag. Men om nu Lucas är magsjuk igen så blir det inge av med det. Så jäkla typiskt isåfall.. Mest synd är det såklart om Lucas. Att eventuellt inte få behålla någon mat och behöva må illa. Fan! 


Eskilstuna

Publicerad 2014-04-07 13:50:59 i Vardag


Idag var det åter igen dags för prover i Eskilstuna. Idag skulle vi bestämt säga att det är något fel på Lucas, som fortfarande är lös i magen sen han var magsjuk för en månad sen. Och då skulle de ta prover på Lucas, ja, avföring. Vi gick ner till Lekterapin för att vänta på en blöja. En timme senare hade det fortfarande inte hänt något så då gick vi upp till dagvården för att få med oss provtagningsgrejerna så att jag fick fixa med det hemma istället. Så nu är det gjort. 

Och idag fick vi träffa dietisten också. Lucas har inte gått upp i vikt sedan förra veckan, skönt att vikten inte gått ner i alla fall, så nu ska vi få prova med berikning, ett pulver som innehåller 19 kcal per skopa för att Lucas ska få mer kalorier. Jag som hade hoppats på att vi skulle få sluta räkna kalorier snart, nu blev det ytterligare en sak att räkna med. Så nu äter Lucas en blandning som består av Baby Semp 3, minimax och berikningen. Så nyss åt han 130 ml ersättning som innehöll 150 kalorier.. Nu måste han öka i vikt igen!! 


Uppdatering

Publicerad 2014-04-02 15:11:19 i Vår lille Prins Lucas

Nu är det länge sedan jag skrev. Det har varken hänt så mycket eller funnits tid. Allt, provmässigt, ser bra ut. Han ligger just nu lite lågt men det beror nog främst för att vi håller på fastetiderna nu vid medicineringen.

Vi har hunnit vara i Uppsala en vända. Mamma följde med och då vi inte hade varit på sjukhus ett tag så trodde jag att jag aldrig skulle få sova. Jag skäms över mitt dåliga tålamod, men när han är trött men bara gråter utan att somna då är det så psykiskt påfrestande att det inte ens går att förklara. Och nej, det är nog inte som för alla andra föräldrar.

Och nu har Lucas varit både förkyld och magsjuk. Förkylningen är borta tack och lov, men jag tror att den förbannade magsjukan håller ett otroligt starkt grepp om Lucas. Det är två veckor sedan han blev magsjuk, det gick över men Lucas har hela tiden varit jättelös i magen. Kräkts någon gång men det kan såklart ha andra förklaringar. men nu ser han så sjukt smal ut igen så jag bävar för det värsta. Nu när han åt sist skulle jag prova med morot först. Bara att glömma så jag gick för att hämta ersättning och när jag kommer tillbaka har han kräkts lite. Jaha. Han äter upp ersättningen och en stund efter så kommer ALLT upp. Det är så otroligt jobbigt att han fortfarande har sviter efter magsjukan. Han kan inte må bra av detta men som tidigare så lyssnar inte riktigt sjukhuset. Jag ringde nu idag ang att han fortfarande är lös och de tycker att vi ska avvakta. Jag får spel på detta.

Idag är mitt humör på det sämsta planet någonsin. Jag ångrar att vi skaffade barn. Hade vi inte skaffat barn precis då så kanske inte vårt barn drabbats av cancer och klarat av att vara magsjuk som ett vanligt barn. Eller var det vårt öde, att vi skulle få ett barn med cancer, oavsett när vi skaffade det? Det är så sjukt jobbigt att ha dessa tankar. Skäms. Men ibland önskar jag att Lucas inte hade funnits. För jag hatar det han får gå igenom.. Men hans leende är det finaste som finns och han är vår så jag vill såklart inte att han försvinner eller aldrig hade kommit till oss. Jag vill bara inte att han ska få lida mer av cancern..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela