lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Sondfritt på prov

Publicerad 2014-02-26 07:41:01 i Vår lille Prins Lucas

 
I söndags så bestämde vi oss för att dra bort sonden, på prov i en vecka, då den ändå läckte från locket. Lucas åt hyfsat men inte bra i söndags men igår så gick det riktigt bra. Förutom att han åt varannan timme och inte allt han behövde , i måndags minns jag inte ens hur det gick, men igår så åt han bra tom dygnsmängden när han fick äta lite på natten. 
 
Men problemet är ju att vi har sondat 240 ml, så hans magsäck borde ju vara uttöjd för att få i sig den mängden och ändå blir det som mest 140 ml.. Det är otroligt frustrerande och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig till. Sedan kommer vi ju ingenstans med fast föda. Jo, fruktpuréer går bra men inget annat. Provade två sorters gröt på morgonen och ingen funkar. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Det är skitjobbigt att Lucas inte äter mat som alla andra barn. Och att tvinga i honom funkar ju såklart inte, även om jag gör det när jag blir arg.. Jag VET att man inte ska göra så men detta funkar snart inte längre. 
 
Och nu när Lucas snart blir ett år så ska han egentligen inte äta Babysemp 3, den ersättningen han får nu. Men vad ska vi gå över på? Välling?! Som gör så att han känner sig mättare länge och därför inte får i sig dygnsmängden? FAN!!!!

ännu mer framsteg!

Publicerad 2014-02-14 07:52:15 i Vår lille Prins Lucas

 
Det går som sagt var bara bättre och bättre med maten. Imorgon ska vi öka mängden och glesa på timmarna lite för att de hur det går. Tre timmar mellan matningarna är lite för ofta och det går fort. Fyra timmar känns bättre. Men vi får börja sakta.
 
Och igår vid tio så provade jag ge Lucas puré. Han åt nästan en halv burk. Så mycket har han aldig ätit förut, i puréform. Och dessutom så åt han lite ersättning efter och jag sondade resten. Men det som gjorde mig så otroligt glad var att jag krossade Lucas cytotabletter och hade med dem på skeden med lite puré. Och det gick kanonbra! Han fick i sig två och en halv tabletter utan problem. Ytterligare ett steg närmare sondfri son.
Men Lucas fortsatte att överraska och göra sin mamma glad. Han tog även den flytande cytostatikan på en sked på kvällen. Den smakar ju en del och jag var tvungen att dela upp den på två omgångar. Och Lucas öppnade munnen även den andra gången, den kanske inte smakar så tokigt ändå. 
 
Nu är det bara maten som ska börja fungera och så måste vi fixa en tablett på medicinen han får på helgerna, för att förebygga mot infektioner, innan vi kan rycka sonden för gott. Blir nog innan sommaren som jag skrev, men kanske lite tidigare än vad jag hoppats.

Framsteg

Publicerad 2014-02-11 10:57:36 i Vår lille Prins Lucas

 
Länge sedan jag skrev nu. Allt fortsätter som förut. Lucas är fortfarande lite för hög i totalvita men läkarna höjde ju dosen förra veckan så de vill ge det en vecka till. Men alla resterande värden ser bra ut och det är skönt. Snart är det dags att åka tillbaka till Uppsala, eller ja, om en månad. Ännu tidigare så fyller Lucas ett och går upp på fulldos i behandlingen.
 
Och maten går framåt. Lite mer puréer går ner och även lite gröt. Och så ersättningen får han 160 ml var tredje timme. Då äter Lucas mellan 60-100 ml själv och så sondar vi resten. Men idag vaknade Lucas vid 6 och fick mat då. Sen gjorde jag mat igen vid tio, för att ha de vanliga tiderna, och då åt Lucas allt!! Han har inte ätit så mycket på en gång sedan han hade kvar knappen. Lucas blir nog inte sondfri tills hans födelsedag men innan sommarren är den garanterat borta!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela