lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

6 månader sen..

Publicerad 2013-12-17 21:05:19 i Vår lille Prins Lucas

 
För exakt 6 månader sedan, på klockslaget, så satt vi gråtandes i sal 13 på MSE. Idag så sitter vi skrattandes i lekhörnan på UAS. 
 
Dessa sex månader har gått så otroligt fort och jag minns nästan varenda dag. Nu. Men om ett år så kommer vi minnas allt som en dimma. Det säger alla. Så många tårar som har runnit ner för kinderna. Av sorg, uppgivenhet, ilska, när tålamodet är obefintligt och ett fåtal gånger av glädje. En operation som varit Lucas räddning från en annars säker död. Två CVKer, ex antal benmärgs- och ryggmärgsprover. Ofantliga mängder cytostatika som är livsfarliga, varpå en man verkligen dör av om man inte får "motgift". 
 
Och med en hel skopa osäkerhet ska vi snart lämna Uppsala. Inga mer besök på denna underbara avdelning. Alla sjuksköterskor som man kommit så nära. Jag kommer sakna detta ställe. Vi trodde ju att vi skulle tillbaka hit en gång i månaden, men icke. Ett benmärgsprov till, sedan ska vi inte hit fören behandlingen är slut. 
 
Sex månader. Av dem så har vi varit inlagda över hälften. Sex månader som vi aldrig får tillbaka. Men nu kan vi äntligen landa i detta. Ordentligt. Få vara en familj. Hemma. Kunna börja umgås med vänner och deras barn så fort Lucas fått lite bättre värden. Kanske kunna gå på babysång, ett par gånger innan han inte räknas som baby. 
 
Nu får vi äntligen börja leva. Med en hembehandling varje dag ovh blodprover två gånger i veckan. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Tuss Gustavsson

Publicerad 2013-12-17 22:38:24

<3<3<3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela