lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Sista långa inläggningen

Publicerad 2013-12-31 10:16:00 i Vår lille Prins Lucas

 
 Jaha. Då var dagen kommen. Sista dagen på året och vi åker dessutom hem från den sista tuffa sjukhusbehandlingen. Jag tittade tillbaka i bloggen nyss. I detta inlägg så åkte vi hem för första gången ifrån Uppsala. Det var ett halvår sedan igår. Tiden går så jäkla fort. 
 
Under denna tid så har Lucas blicit sövd ett 20tal gånger och ett par liter cytostatika har gått igenom hans kropp. Flera liter dropp, massor med blöjor som ska vägas, urinkompresser som ska kollas, vakna nätter under kortisonet, oron när knappen krånglade, alla tårar som gråtits, all oändligt stöd vi fått. Under ett halvår. Vi har gått igenom så mycket, men det har också stärkt oss.
 
Och det bästa av allt. Vi får ju se vår son växa upp. det trodde jag inte en dag i juli. Men han klarar detta. Nu får vi snart komma hem på allvar.
 
Här började hela resan. På vårdcentralen i Strängnäs.
 
Fem dagar senare så hade Lucas fått den första CVKn.
Att komma ner till BUVA och se honom såhär var
hjärtskärande.
 
Pigg, blek och glad.
 
Far och son. Och här syns den bortopererade gastrostomin.
Kortisontjock och glad sitter jag hos pappa.
 
Och så en bild på vår lilla nisse, utan sond för några timmar.
 
En del av alla bilder som vi tagit under denna resa. Ska göra en fotobok av allt som vi kan visa Lucas sedan. Och för hans framtida syskon som också ska få veta vad dens storebror har gått igenom.
 
Just nu så får Lucas lite nytt blod. I söndags när vi kom så låg hans HB på 94. Idag låg det på 84. Så de ville fylla på lite och det är vi bara glada för. För om vi hade behövt åka till Eskilstuna imorgon så hade det tagit hela dagen. Nu får vi åka runt lunch härifrån och därmed fira nyår i lugn och ro.
 
Men nu är det två veckor som Lucas värden sjunker. Så jag räknar med att vi kommer bli inlagda i Eskilstuna. Men imorgon är ett nytt år och 2014 ska tametusan bli ett bra år för oss. För 2013 kan hoppa upp och sätta sig någonstans. 
 
Men något jag är glad över, det är alla underbara människor vi träffat. Alla barn där man får se glädje och lycka trots att alla får cytostatika. Och alla föräldrar som man kommit så nära. Hoppas vi alla ses nästa år.
 
GOTT NYTT ÅR  önskar Lucas, Amanda och Henke.
 

Kommentarer

Postat av: Kerstin

Publicerad 2013-12-31 15:46:33

2013..... ett tufft år för alla. Alla har vi dock lärt oss något: Ta aldrig något för givet. Du, älskade Amanda och min älskade son Henrik har varit så tappra och starka,(jag har väl inte hört allt som hänt en kan jag tro) men jag beundrar er så mycket och nu kan allt bara bli bättre. Stora kramar

Postat av: Benga

Publicerad 2014-01-01 16:03:19

Tack för att ni ville komma upp till oss och fira in det nya året, 2014 som bara ska bli ett underbart år.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela