lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Ett steg bak men två steg fram

Publicerad 2013-06-26 06:45:30 i Vår lille Prins Lucas

 
Just nu i behandlingen så händer det inte så mycket. Blodproverna ser bra ut då nu tar de bara prover två gånger om dagen. Han får fortfarande vätskedropp men det är nere på 40ml i timmen. Imorgon först börjar Lucas få cellgifter, vi trodde idag men läkarna vill att han går på fulldos kortison en dag extra. 
 
Och igår så blev han sövd igen. De gjorde en magnetröntgen av hans hjärna, dels för att knölen satt där. Ja den är i stort sett borta, världens bästa knöl. Och dels för att bara hålla koll på hjärnan i övrigt. Men när de ska spola rent CVKn, med vanligt koksalt innan sövningen, då ser de att den läcker. Den har gått sönder. Den CVK som Lucas ska få sin medicin igenom under hela behandlingen.
 
När vi kom ner till uppvaket och fick veta det då blev det för mycket för mig. Jag började gråta och var tvungen att gå ut ur rummet. Kvar lämnade jag Lucas i en undersköterskas famn. En kirurgläkare kom senare upp till vårt rum och de kollade om den verkligen läckte. Det gjorde den. Men som tur är så har han två ingångar i CVKn och den andra var hel. Men han skulle fortfarande få en ny, fast denna gång en med bara en slang, så att den blir lite tåligare.
 
Och när vår läkare träffar oss då berättar vi för honom att vi vill ha en "knapp" inopererad i hans  mage. Detta är för att han ska slippa sonden genom näsan. De skulle framföra detta på någon operationskonferans senare under dagen. Han kunde säkert få den, men problemet var att få två läkare att göra två operationer samtidigt eller ja under samma sövning. Men vi lyckades! Idag får han en ny CVK och en knapp in i magen. Dessvärre så tar opertionen ca tre timmar så det blir jobbigt för oss igen.
 
Knappen som han då får i magen fungerar precis som sonden, tyvärr Bella så är "the sond boys" över snart men de fanns ett tag, genom den får han medicin och eventuellt mat när han inte orkar och kan äta genom munnen. Kommer bli lite mer avancerat att göra rent runt om då det kan läcka lite från den men det kommer jag och Henke fixa. Så skönt att slippa sonden sen, Lucas har ju ändå dragit ur två och så har de fått byta en då den igår geggade igen.
 
Snart ska jag nog ta och väcka Lucas så att vi får väga honom och så han får lite mer mat innan det är dags för fasta igen för hans del.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela