lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Bra och sämre nyheter.

Publicerad 2013-11-14 20:50:53 i Vår lille Prins Lucas

 
Behandlingen startade i måndags med sövning. Jippie. Om inga förskjutningar uppkommer nu så är sista behandlingsdagen dagen innan nyår. Skönt! Om nu dagvåden har öppet i mellandagarna. Får se hur det blir.
 
Vet inte om jag ska börja med de bra eller sämre nyheterna först.
Äh, börjar med de bra. 1: Behandlingen pågår bara under 2 år, inte 2,5 år. Det innebär att någon gång sommaren 2015 så är Lucas frisk, om han inte råkar ut för ett återfall (vilket vi hållar alla tummar och tår för att han inte ska råka ut för såklart). 2: Enligt benmärgsprovet som togs i måndags så fortsätter Lucas att vara cancerfri!! En stor sten släppte när läkaren sa det. För vi hade precis innan fått veta att benmärgsprovet som togs nu var det som bestämde omman var i högrisk eller att Lucas fortfarande ligger på standardrisk.. 3: Vi åker hem imorgon!
 
De lite sämre nyheterna har och göra med det som ni, våra nära och kära, sagt till oss. Många av er sökte upp överlevnadsprocenten på leukemi och ALL på barn när Lucas insjuknade. 98% var det många som sa till oss, vi ville inte läsa något utan bara fokusera på Lucas. Kan säga nu att ni har fel, ett fett fel! Lucas har inte ALL. Han har Infant ALL. Det är den leukemi som barn under ett år får. En helt annorlunda behandling än ett barn över ett år. Tuffare då man behandlar mot ALL och AML samtidigt, även om det bara är ALL som barnet har. Lucas har som tur var bara ALL. Men, även en gen som heter MLL, som drar ner överlevnadsprocenten, även om den idag är liten.
 
Procenten för att ett barn med Infant ALL ska överleva är 50%. Med MLL-genen så är det något lägre ändå. Samtidigt så är de forskningarna som de kan kolla tillbaka på ett par år gamla, om jag förstod läkaren rätt, och det men vet idag visste man inte då. Och självklart så är varenda benmärgsprov viktigt som visar att Lucas inte fått tillbaka cancern, men tyvärr så stämmer inte den faktan som ni läst om in på Lucas.
 
Vi fortsätter såklart att kämpa även om oddsen sett ännu sämre ut, för nu när Lucas fått börja behålla maten så börjar allt bli lite lättare igen. Behandlingen har faktiskt varit otroligt lätt i detta läge. Kräkningarna har varit sju resor värre. Men nu så. Nu börjar det ordna upp sig.
 
Imorgon åker vi hem och tar nya tag inför nästa vecka. Då är det dagliga besök i Eskilstuna måndag till fredag. Med vår tur så blir säkert sonden utryckt någonstans däremellan så att det blir dubbla besök någon dag. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anna Ö

Publicerad 2013-11-14 21:50:07

Tårarna rinner.... :'(
Och jag får såå ont i magen!
Tänker så mycket på er!!!
Kram till tre stycken fighters som 2015 kommer att gå i mål efter eran livs största och svåraste resa genom helvetet. <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela