lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Ja men då så

Publicerad 2013-11-21 20:51:10 i Vår lille Prins Lucas

 
I fredags så åkte vi hem från Uppsala. I dåläget så sondade vi Lucas varannan timme med 80 ml Infantrini. Jag minns inte om Lucas fick äta lite själv redan då men när vi kom hem så åt han. Allt som han behövde äta. Och mer ändå. Glädjen som började spridas i kroppen har bara exploderat i veckan som gått. Det är inte mycket åt gången varje gång, det varierar mellan 40 ml till 100 ml per gång han äter. Men då går han ju dessutom på kortison just nu. Vi har inte sondmatat Lucas på snart en vecka. Är så otroligt skönt. Och alla kräkningar berodde på en medicin som ska vara förebyggande mot infektioner.
 
I måndags när vi träffade Jörgen, vår läkare i Eskilstuna, så hade han läst journalen. Jag var och värmde på Lucas mat när han kom fram till Henke och Lucas. Henke fick en klapp på axeln. När jag kom så fick jag en kram. En kram som betyder så otroligt mycket. Jag var på väg att börja gråta av glädje bara för att denna läkare också var så glad då han varit så frustrerad över kräkningarna och så ställd över att de inte tänkt på det tidigare, att sätta ut medicinen.
 
Men nu går allt framåt. När jag skrev om vikten sist så var den lite i överkant. Dagarna efter så gick Lucas ner i vikt igen, men la sig sedan stadigt på 7800 g. Imorgon ska vi väga honom igen för att se om allt ätande gett resultat. Och denna veckan har bestått av dagliga besök i Eskilstuna. Och följande veckor ser likadana ut. Först på måndagen så var/kommer det bli blodprov och om de ser bra ut så får Lucas två olika cytostatika som går in på en och en halv timme ungefär. Så då blir vi kvar där ett tag. I måndags la jag ett pussel på 295 bitar under tiden. 5 bitar fattades. Sedan tisdag till fredag så är det cytosar, en injektion som går på en minut, varpå det är blodprover på torsdagen igen.
 
Dagarna hemma ser nästan likadana ut, vi håller oss mest inne (beror nog mest på vädret) men tar oss ut lite då och då. Häromdagen så gick jag och Lucas till lekparken, bara för att få komma ut en liten stund. Och idag var vi på Taxinge julmarknad. Han förstår ju inte så mycket men oj vad vi ska hitta på saker i vår istället. Ta igen allt vi missat detta år. Så om ni undrar vart vi är, så är vi nog mycket i lekparken i sommar. Om allt fortsätter att gå bra.
 
En bild från den 29/10 då vi låg inlagda i Eskisltuna för feber och kräkningarna. Innan medicinen sattes ut.
 
Lucas myser i sackosäcken i Uppsala.
 
Badad inför sövning.
 
Nere på lekterapin för första gången, kräkfri och nyfiken.
Tyvärr så gick brandlarmet (byggdamm) så vi var tvugna att gå därifrån.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Benga

Publicerad 2013-11-22 13:31:22

Ni är underbara

Postat av: Jenny

Publicerad 2013-11-22 21:03:17

Lilly och jag ser framemot att leka med er i lekparken.......Kram

Svar: Åh så trevligt! :) Kram
Amanda Gustavsson

Postat av: Malin Pedersen

Publicerad 2013-11-23 21:46:22

Han är ju så himla fin!! Till våren/sommaren då jäklar kommer han ta världen med storm!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela