lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Åh vad vi är kluvna...

Publicerad 2013-10-01 06:31:02 i Vår lille Prins Lucas


Igår kom vi till Uppsala igen. Vilken gång i ordningen? Ja det skulle jag kunna räkna fram då jag antecknar allt men det gör jag nog först när vi är klara med allt och Lucas slipper behandling!

Klockan är kvart över sex på morgonen och Lucas är pigg. Och pratglad. Och ang honom så är vi så jävla kluvna. Igår så las all fokus på hans sond i ett par timmar. Det första vi sa när vi kom hit var att vi vill byta till en mindre sond för att se om han får behålla mer mat då. Men då sa de att en mindre sond skulle klegga igen direkt pga hans mediciner och alla skulle ändå reta honom så att han kräks. Jaha. 

Men då mätte två undersköterskor ut en ny sond för att se hur den han hade låg i magen. Om den var för långt ner kanske. Den satt rätt..

Och när en läkare kom och pratade med oss så brast det. Han sa att "Ni är så duktiga och ni har ju provat allt" och så krama han om mig och jag började gråta. När han kom in på sköterske-expeditionen så hade både han och vi ett stort leende på läpparna. Nu skulle vi, med allas godkännande, dra ut sonden och se vad som hände.

Sagt och gjort. Eftersom vi ville ge honom lite tid utan mat så gick vi ner på stan i en timme. När vi kom tillbaka så fick han puré. Han åt gladeligen tre teskedar och sedan drack han lite vatten. Och kräktes. Så då fick han en och en halv tesked puré och fick behålla det. Lite senare åt han 30 ml ersättning som han fick behålla trots att han satt upp och vi lekte med honom..

Så totalt har han ätit 140 ml sedan igår vid halv sex. Alldeles på tok för lite om han ska äta tillräckligt på ett dygn. Men han har ju fått behålla allt.

Så det vi hoppas kan konstateras av detta är att han inte kan ha en sond. Men om det nu skulle bli aktuellt med en ny gastrostomi, hur ska det gå då?

Tar tillbaka lite vad jag precis skrev, han kräktes lite, lite nu.. Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela