lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Morfindropp. Munblåsor. Magont.

Publicerad 2013-09-27 14:36:55 i Vår lille Prins Lucas


De tre M:en. Det är vad dagarna sedan i onsdags har gått ut på. Lucas fick lite blåsor i munnen så sedan i måndags kväll så har vi kylt hans mun med kalla nappar och kallt vatten.

I onsdags så hjälpte inte nappar, vatten eller Alvedon plus att han hade feber så vi ringde till dagvården. De ville att vi skulle ringa till Uppsala så vi skulle åkt dit som i onsdags. Uppsala ville att vi skulle till Eskilstuna för en bedömning av Lucas. Efter proverna som inte alla visade på något så fick vi ändå stanna kvar så att Lucas skulle få morfindropp. För smärtan i munnen. När det blev inkopplat så sov han i stort sett i ett dygn. Under tiden så kräktes han en del men fick behålla mycket av maten ändå.  Han kräktes ofta när han antingen gjorde nummer 2 eller pruttade. Av morfinet så kunde magen sluta arbeta lite så vi var tvugna att hålla koll på det. Han fortsatte bajsa som tur var.

Igårkväll så sänkte de hastigheten av morfindroppet och en och en halv timme senare så hade vi fått tillbaka en pigg och glad son, som inte somnade för natten fören vid tolv, till två trötta föräldrars inte så stora glädje. 

Idag är han lika pigg och glad. Just nu sover han dock. Och vi väntar i stort sett på att få veta hur hans prover ser ut och om vi får åka hem idag. Och nu blir det inte Uppsala fören på måndag. Så skönt att, förhoppningsvis, få en helg hemma. 

Och Lucas har fått ett kinderägg, han fick dock inte äta chokladen. Om något år kanske. 

Kommentarer

Postat av: Benga

Publicerad 2013-09-28 18:48:51

Idag fick jag träffa denna underbara ung, har längtat så tack för att ni kom och hälsade på.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela