lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Ändring igen.

Publicerad 2013-10-04 07:56:13 i Behandling


The sond is back, back again. Japp. I onsdags, två dygn efter att vi drog den förra sonden så sattes en ny in. Alla var ruggande överens om att Lucas åt förlite själv, trots att han åt betydligt mycket mer puré än tidigare. Vi bytte däremot till en 7:a, han hade en 8:a tidigare, bara för att se om en tunnare sond hjälpte.

Och nu står vi där. Han har enbart kräkts när vi har busat alldeles för mycket med honom, när det varit en överskottskräkning eller som det är på väg att hända just i skrivande stund när han är jättetäppt i näsan och är på väg att kräkas när han bara andas in. Förut spelade det ju ingen roll om vi höll fast honom i liggandes i sängen, han kräktes ändå. Men nu kan man ha honom sittandes, han kan leka genom att rulla runt och ligga på mage (som tidigare var lika med kräkning direkt) och bära runt på honom.

Men vad som är att han får behålla maten med denna sond, det vet vi inte vad det beror på. Alternativen är som följer: lite tunnare sond, sonden sitter mer rätt i magsäcken och halsen eller att magen behövde få vila och käka lite utan att ha en sond. Vilket det beror på spelar ingen roll för huvudsaken är att han nu behåller maten och äntligen får börja gå upp i vikt igen. 

Och den här gången så tog det lite längre tid för Lucas att bli av med cellgifterna från blodet. Förra gången så hade han gått ner efter 48 timmar. Igår efter samma tid så låg han på 0,3 och det togs ett nytt prov inatt vid ett som visade att han låg under 0,2! Så blir Engels hemma! Tackar tackar! Så nu väntar vi bara på dietisten som skulle ge oss något matschema innan vi får åka hem. Hoppas hon kommer på förmiddagen och inte senare, för nu vill man ju bara hem!!Kommentarer

Postat av: Nettan

Publicerad 2013-10-12 05:14:12

Härligt att höra att sonden är bättre!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela