lucaskamp.blogg.se

Den 18/6 2013 fick vi, Amanda & Henrik, det hemska beskedet att vår älskade son Lucas, 15 veckor och 4 dagar gammal, har leukemi.

Fredag dag 1.

Publicerad 2013-07-26 18:14:18 i Vår lille Prins Lucas


Idag är det dag ett i en behandlingschema som heter B1, tror jag. Det innebär att Lucas imorse blev påkopplad på dropp runt 8.20. Det får han i 24,5 timmar för att han ska kissa ordentligt. Cytostatikan han fick en halvtimme efter att droppet startat är nämligen inte snäll mot urinblåsan. Han får dessutom medicin som ska skydda den extra.. Så det innebär en till natt på sjukhus, men allt för vår lille prins. Vägning av blöjorna ingår då i det för att se att han verkligen kissar..

Och detta schema består av 29 dagar. Vi ska tillbaka hit dag 10, 23 och 29. Är enda några svängar till Uppsala men vi får även vara hemma mycket. Däremot så kommet vi vara i Eskilstuna på dagvården måndag till torsdag i fyra veckor. Men det är bara för dryga två timmar från det att vi åker hem tills vi kommer hem om allt går som det ska och det är det värt för att få vara hemma så mycket som möjligt.

Just nu sover mina två prinsar. Henke sover på rummet och Lucas hos mig. Jag sitter i rummet som barncancerföreningen sponsrar här på avdelningen. Här finns gratis kaffe, som Henke utnyttjar till fullo, en kyl där vi kan ställa in lite mat, två frysar där en är lika som kylen och i den andra finns lite färdigmat till en billig peng om det behövs, en soffa och tv med tillbehör. Ett skönt rum om man vill komma ifrån sitt egna en stund.

Och idag blev vi riktigt rörda. Henke hade varit iväg och hämtat något och när han kom tillbaka så sa han att det stod två stora enkubikslådor fulla med leksaker ute i korridoren. Han hade sett ett babygym, som vi velat och ska köpa till Lucas nu när han behöver träna upp musklerna igen, och sagt "Vad perfekt det skulle vara för Lucas att ha inne på rummet en stund".. Och när vi sedan satt i målarverkstan för att ta handavtryck av Lucas så kom Solvind med babygymmet och sa att det var till Lucas och att vi skulle ta hem det. Vi blev riktigt överraskade! Vi trodde att det var till avdelningen. Men icke. Allt detta, om inte vi lyckades norpa åt oss den ändå, skänks till familjer. Och det kommer ifrån LekMer. Kartongerna är lite skadade och kan därför inte säljas till fullpris så istället för att det slängs så skänker dem allt till sjukhus! Så otroligt omtänksamt och fint gjort! Som sagt, det finns hopp om mänskligheten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela